Laatste Nieuwe Maan

Afgelopen dinsdag was het Nieuwe Maan. Een nieuwe start, zo ben ik de dag ervoor begonnen met de Vrouwencirkel! Wat een feestje was het, er kwamen 5 vrouwen opdagen, het was voor de meeste vrouwen nieuw. We hebben ons verbonden met onze vrouwelijke energie en gedeeld wat gedeeld mocht worden. Het voelde zo goed, zo krachtig, zo “oer”… onze verre voormoeders hebben dit ook gedaan. Ik kan nu begrijpen waarom, het helpt ons op vele manieren om bij onze kern te komen. Ik ben benieuwd wie er aanstaande maandag komt opdagen…..

De Nieuwe Maan is het begin van een nieuwe cyclus, zo mooi dat het nu ook mooi lente weer is. Wat een heerlijke zonnige start! De vogels laten zich weer meer horen, de eerste bloemetjes komen voorzichtig te voorschijn, uitreikend naar de zon.

Klein hoefblad

Klein hoefblad

Het gaat goed met me, in november was ik voor het eerst in Vermont, geboorteland van de Grootmoeder van de Abenaki’s waar ik Moontime teachings van heb gekregen. Zij is 13 Manen geleden overgegaan, nu gingen we haar leven eren en vieren. Wat was het thuis komen voor me! Er was zoveel herkenning bij mensen van de Abenaki Turtle clan, als een dochter werd ik verwelkomd. Elke dag gebeurde er wel iets bijzonders. Soms was het spannend, want hoe gedraag ik me ten opzichte van Elders? Het is de gewoonte om cadeautjes te geven, maar wanneer geef ik wat aan wie? Gelukkig vertelde mijn Hart me wat ik aan wie moest geven, het was elke keer een schot in de roos! Af en toe was het vreemd, want daar stond ik dan met mijn blauwe ogen, terwijl zij vertelden dat de baby’s van hun voorouders gestolen werden door de blauw ogen. Ik voelde hun verdriet, zij herinneren zich zoveel, van zelfs duizend jaar geleden. We hebben samen gehuild en ik heb excuses aangeboden, uit naam van de voorouders. Er was gelukkig ook vermenging, een paar Elders hadden zelf ook blauwe ogen en zelfs Nederlandse voorouders… Aldoor had ik het gevoel dat ik er vaker was geweest… Ja, ik geloof in vorige levens! Aan het eind van de bijzondere week kon ik toevallig ook nog een Healing krijgen van een Grootvader. Dat voelde erg krachtig. Hij adviseerde om een paar keer per dag de thee van de naalden van de “White Pine” te drinken. Meenemen uit Amerika mag niet, gelukkig is het in Nederland op mijn Pad gekomen maar daar vertel ik een andere keer meer over. Zal het altijd zo zijn dat als je het Gouden Pad van je Hart volgt de planten naar je toe komen die je medicijn zijn?

Turtle

Turtle

Vele activiteiten komen er aan. Gelukkig druppelen de eerste aanmeldingen voor de “Lente Equinoq viering” binnen! Ik heb er ongelofelijk veel zin in, de drums worden weer bespeeld, we gaan krachtige plekken bezoeken en Hendrik gaat met ons een ritueel van de Inca’s doen. Na afloop schenken we een lentesoep. Dit gaat heel erg mooi worden. De vrouwencirkels heb ik al genoemd. Op 3 april geven Hendrik en ik samen een GRATIS workshop voor paren. Op 17 april geef ik samen met Noya Nachmany van FibroMove een Interactief concert! En, ik weet het zeker, de harp gaat ook mee… Wat ben ik dankbaar dat al deze mooie dingen op mijn Pad komen.

Heerlijke zonnige lente groet, Petra Francisca Anjani Moonflower 🙂 .

Turtle

Turtle

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *