Imbolc is voorbij.

Wat een geweldige Imbolc was dit voor mij. Steeds meer maak ik verbinding met onze verre voorouders en stem af hoe zij het leven leefden en vierden. Een leuke uitdaging om te kijken wat nu resoneert voor mij en hoe ik hier in deze tijd vorm aan wil en kan geven. Imbolc, het eerste seizoensfeest van het jaar, precies tussen Midwinter en de Lente equinox in. Onze voorouders dansten om de akkers heen om de boze geesten te verjagen, voor vruchtbaarheid en te vieren dat het lente groen weer terug komt. Het is ook de tijd van reiniging, de schoonmaak, Februare is het Latijnse woord voor schoonmaken. Ik ben begonnen met het hele huis schoon te maken en een lekkere groene erwtensoep te maken. Ons Imbolc altaar bestond uit 3 potjes met sneeuwklokjes en witte druifjes, 1 groene kaars en 1 witte kaars. De groene kaars als symbool van de lente groen die er aan komt, de witte kaars als symbool voor de reiniging. Mijn man en ik zijn heerlijk in de natuur geweest. Zondag hebben we een dag heel goed voor onze buik gezorgd door een dag te sap vasten. Gisteren heb ik een dag alleen water gedronken. Een fijne manier om mijn stofwisseling een dagje vrij te geven. Ik ben in diepe meditatie gegaan en heb gebeden. Er kwamen een paar antwoorden op vragen die ik had. Ik heb mijn plannen voor de komende tijd doorgenomen. Dit voelt erg goed. Ik ben benieuwd hoe jij Imbolc hebt ervaren.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *