De drum-de cirkel

drumDe drum komt al eeuwen voor. Binnen alle culturen bestaat de drum in allerlei vormen.
De drum die ik heb gemaakt, is een dubbelvels sjamanendrum, bestaande uit berkenhout en hertenhuid. Mijn drum zingt en heeft een enorme trilling. Uit onderzoek blijkt dat de trilling van de drum je cellen in beweging zet wat een positief effect heeft op je gezondheid.
Door het hartritme te drummen kom je in je hart, het NU en je wordt geaard. Alles heeft ritme en op alles kan je drummen.  Het gaat om het ritme en overal zit ritme in, in jou, in de natuur, de kraan die druppelt, ga zo maar door! De drums geven een extra dimensie, kom jouw ritme ontdekken!
Alle drums die in de Drumcirkel en tijdens persoonlijke consulten worden gebruikt, zijn door mij of door mijn naasten gemaakt. De drums hebben daardoor een speciale betekenis en geven ieder op hun eigen manier energie.

De cirkel is heilig. Al zo lang als de mens bestaat.
De aarde, maan, zon, jaargetijden. Er is zoveel in de natuur dat een cirkel heeft. Ik heb een onderzoek gelezen dat iemand een portemonnee op straat legde waarin zichtbaar geld zat. Vervolgens tekende hij er een cirkel omheen. Aan het eind van de dag lag het nog net zo op straat. De cirkel blijft heilig. Bij de weinige oervolken die er nog zijn, is de cirkel ook heilig. De native Americans gebruiken de cirkel voor ceremonies, door in een cirkel te gaan ben je in ceremonie. De Inheemse traditie waar ik mee werk bestaat uit het drummen in een cirkel. De salie waarmee iedereen gereinigd kan worden voordat ik begin, enkele liedjes die makkelijk mee gezongen kunnen worden. Het drummen is niet aan een volk of traditie gebonden.

 

1 Response to De drum-de cirkel

  1. Petra schreef:

    Hoi Vera, jouw reis om een Drum draagster te worden is begonnen! Tot snel, we hebben contact via de mail. Harte groet, Petra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *