Workshops

Bij de workshops doen alle deelnemers actief mee.
Een drumcirkel is in een cirkel zitten en luisteren of drummen. Je hebt geen muzikale ervaring of aanleg nodig. Ik geef het hartritme aan. Langzaam schroef ik het tempo op. Het wordt een feestje waarbij iedereen zich kan uitleven op de manier die bij hem/haar past. Het geluid is vrij zacht, ander soorten drums, zoals bijvoorbeeld de djembé produceert veel meer decibellen.

Ik start met een korte uitleg en een ceremoniaal Indiaans lied.
De trilling van mijn drum zorgt ervoor dat zowel je fysieke als je geestelijke lichaam wordt beroerd. Het geluid van de drum is een oertaal die ons direct en diep raakt. Doordat ik het hartritme drum, kom je in je hart en bij je kern, enorm aardend. Alles wat er in je hart is, kan naar boven komen. Hierdoor kom je bij jezelf. Daardoor ervaar je bewustwording, wie jij werkelijk bent.
In onze drukke chaotische maatschappij, kom je in een Drumcirkel tot rust. Je bent alleen maar aan het drummen en luisteren waardoor je even alles vergeet.

Een Droomconcert is zeer ontspannend, de drum zal zacht aanwezig zijn in combinatie met andere instrumenten zoals de Native American Flute, ocean drum en kalimba. De helft van de groep ligt en sluit de ogen, de andere helft maakt onder mijn begeleiding muziek, halverwege wordt gewisseld en na afloop bespreken we wat iedereen heeft ervaren. Een interactieve manier om te geven en te ontvangen.

Verschillende geleide meditaties zijn mogelijk waarbij ik samen met mijn drum een meditatie doe.

Krachtwandeling is een natuur beleving waarbij op een bijzondere manier en Indiaanse wijze kennis wordt gemaakt met onze Nederlandse natuur. Ik vertel iets over de geschiedenis van het gebied waar we lopen, de natuur en de energieën die er zijn. Soms zijn er tekens van “Grote Geest”…