Over Blauwe Veer

blauweveerVeren zijn magisch en komen niet zo maar op je pad. Ze bevatten de energie van de vogel en worden gebruikt omdat ze het goede kunnen vasthouden. Denk bijvoorbeeld aan de dromenvanger.

Een  blauwe veer is symbolisch voor vele liefdevolle dagen in je leven. In ons land is ze best zeldzaam. Misschien dat onze voorouders er daarom een bijzondere waarde aan hechtten.  In mijn leven is veel liefde. Ik wil dit graag met jou delen, vanuit mijn hart. De blauwe veer helpt mij daarbij, zodat we een mooiere wereld krijgen in verbinding met al wat is.

De kennis waar ik mee werk is ontleend aan tradities van Indianen en andere culturen. De lessen op mijn levenspad zijn de specie waardoor alles zich organisch verbindt, zodat ik deze kennis ook effectief kan benutten. ´De Indiaan´ bestaat eigenlijk niet, want er zijn zoveel verschillende stammen en gewoontes. Het waren vooral de Lakota’s en Abenakee’s uit Noord Amerika en de Mapuche’s uit Chili die mijn werken hebben beïnvloed. De ‘Indiaanse’ cultuur betekent voor mij vooral: dicht bij de natuur staan en handelen vanuit mijn gevoel, vanuit mijn hart. Natuurlijk ben ik een Nederlandse vrouw, maar hier voel ik me erg prettig bij, het is een mix.

 

Als geboren Drentsche was ik veel in de natuur. Na een HBO Verpleegkunde deed ik de specialisatie Kinderverpleegkundige in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Ik werkte daar met veel plezier. Later volgde ik een management opleiding en werd avond hoofd. Toen deze parttime functie werd opgeheven, was ik inmiddels moeder van drie kinderen. Een scheiding bracht diepgaande veranderingen teweeg in mijn leven en ik werkte een aantal jaren niet. Intussen vond ik steeds meer ruimte voor spirituele verdieping. Zo volgde ik een elementaire chakra cursus, deed reikie 1 en volgde een Godinnenopleiding. Vanaf  2006 ontving ik onderricht van een Abonakee Grandmother. Onder haar leiding verdiepte ik me met een groep zusters in de mystiek  van de vrouw. Via een andere lijn nam ik het gedachtegoed van Carl Big  Heart tot me, eveneens een Abonakee Elder.

 

Naast een bijzondere baan als coördinator in een inloophuis voor mensen met kanker, begon ik juni 2008 drumcirkels te houden. Toen mijn baan ophield was voor mij de tijd rijp, om mijn droom uit te werken. Sinds januari 2011 werk ik met mijn drums vanuit mijn hart! Mijn kracht is het empathisch vermogen om spontaan te kunnen afstemmen op groep of individu. In een serie ontmoetingen met Marieke de Vrij werd duidelijk, dat mijn specialiteit bestaat uit het los trillen van trauma’s. Ik leef in overgave en laat me leiden door mijn innerlijke gidsen. Grote dankbaarheid heb ik, dat ik dit kan en mag doen!